CO2 neutraal

Pakketjes versturen met PostNL is natuurlijk niet de meest milieuvriendelijke manier van vervoeren. Maar ja, om mijn pakketjes door heel Nederland op de fiets te gaan bezorgen... Dat wordt 'm ook niet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een oplossing van dit 'morele dilemma'. De oplossing was vrij eenvoudig, want er zijn gelukkig meer mensen die hierover nadenken. Daarom ben ik de samenwerking aangegaan met Drive Neutral en Trees for all. Hoe gaat dit in zijn werk?

Tijdens de verzending van je pakketje komt CO2 vrij in de vorm van uitlaatgassen. Eko de Peko zorgt er samen met DriveNeutral voor dat al mijn verzendingen CO2 neutraal verstuurd worden. De CO2 wordt gecompenseerd door nieuwe bomen aan te planten.

Momenteel investeert Eko de Peko in samenwerking met Drive Neutral en Trees for All in een boomplant project in Bolivia, genaamd het arBolivia project. Binnen dit project is lokale bevolking verantwoordelijk voor de aanplant van nieuw bos. De boeren benutten dit als gebruiksbos. Dankzij verbeterde landbouwmethoden en veeteelt onder de (fruit)bomen kunnen zij hun inkomsten vergroten.

Dat is bevorderlijk is voor de plaatselijke bevolking, maar ook voor CO2 compensatie. Dit project is namelijk specifiek gericht op het compenseren van schadelijke uitlaatgassen. De reden waarom dit in Bolivia gebeurd is simpel: een boom groeit daar vijf keer sneller dan een boom in Nederland, aangezien er een tropisch klimaat heerst en daardoor planten en bomen altijd groen zijn en niet te maken hebben met een winterstop.

Om te garanderen dat de investering in het milieu van Eko de Peko ook daadwerkelijk bij het beste project terecht komt, werkt DriveNeutral samen met stichting Trees for All, de enige stichting in Nederland die gemachtigd is om bomen te planten voor CO2-compensatie. Trees for All heeft het officiële CBF-keurmerk. Eko de Peko heeft het DriveNeutral label waaruit blijkt dat ik al mijn verzendingen compenseer. Bekijk hier het certificaat dat ik hiervoor ontving.