over eko de peko

Welkom bij de Eko de Peko, waar retro, urban, hip en kwaliteit hand in hand gaan met fair trade en biologische kleding. Kinderkleding met een hart noem ik dat. Kinderkleding die niet op elke straathoek te vinden is. Kwalitatieve kinderkleding die vele wasbeurten kan doorstaan. Bij Eko de Peko vind je die voor (schoolgaande) kinderen in de maten 50 t/m 152. 

Wie zit er achter Eko de Peko? 

Ik stel me graag even voor. Sinds 1 oktober 2013 ben ik, Linda Marsé, eigenaar van Eko de Peko. Ik ben getrouwd met Luc en we hebben een zoon (Nijs) en een dochter (Tessa). Mijn drijfveer om deze webwinkel over te nemen is iets goeds te doen voor ‘de wereld’ binnen de (soms beperkte) mogelijkheden die je hebt als individu. Als kind was is al bezig met het welzijn van de wereld. Mijn klasgenootjes vonden dat maar gek. Maar ik wist toen al dat we zuinig moeten zijn op ons kleine planeetje. Privé speelt dit uiteraard ook. Wat inhoudt dat we bijna volledig biologische en/of fairtrade eten. Maar ook dat we ecologische alternatieven gebruiken voor wasmiddelen, shampoo e.d.,  eerst op marktplaats kijken als we iets nodig hebben, zo veel mogelijk op de fiets doen en zo veel mogelijk recyclen.                                                                                                                                            
Ik ben gek op kinderkleding. Ik was dan ook altijd op zoek naar leuke webshops met bio + eerlijke kinderkleding. Maar dat aanbod was niet zo groot. Vaak kleefde daar toch een suf imago aan. En had ik dan een webwinkel gevonden met toffe kinderkleding die claimde dat ze biologisch waren, bleef het toch zoeken of een kledingstuk ook wel écht bio was. Want vaak bleek het dan tóch alleen ökotex te zijn... 

Behalve bij Eko de Peko. Maar vervolgens kreeg ik een mail dat Eko de Peko ging stoppen. Nee! De beslissing was eigenlijk best snel gemaakt. Ik ging de webwinkel overnemen. Maar niet zonder daar goed over na te denken, want de kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. We zullen echter altijd Kleding nodig hebben. Dan zou toch fantastisch zijn als het alternatief (bio, eerlijk, duurzaam) mainstream wordt? En daar wil ik dan weer mijn steentje aan bijdragen. Met Eko de Peko.

Daarom blijf ik bij (nieuwe) merken nagaan in hoeverre hun productieproces voldoet aan de voorwaarden die Eko de Peko hoog in het vaandel heeft staan. Een kritische blik, maar wel met ruimte voor bewonderenswaardige initiatieven. Nee, ik ben geen kleertjes.com en dat is ook niet het streven. Maar hoe mooi zou het zijn als  bio + eerlijke + duurzame kleding 'gewoon' werd? Dat zou betekenen dat heel veel mensen hebben gekozen voor mooie, hippe, trendy, toffe kinderkleding én daarmee voor een íets mooiere wereld!

Dat is mijn weg, noem het mijn missie: laten zien dat er een alternatief is voor de milieu- en mensonvriendelijke productieprocessen van kledingmerken. En dat ik daarbij mijn hart en passie kan volgen is een fantastische bijkomstigheid!

Wat is belangrijk voor Eko de Peko?

Alle producten in de winkel worden gescreend, zodat ik weet (en jij daarmee ook:-) dat de producten:

  • gemaakt zijn van biologische grondstoffen;
  • zonder gifstoffen worden bewerkt (het verven en bedrukken van de kleding) en dus zonder schade voor de gezondheid van hen die het produceren, en voor de drager(tjes) van onze kleding;
  • onder eerlijke omstandigheden worden geproduceerd (eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden);
  • leuk zijn voor kinderen die kind mogen zijn (ipv mini-volwassenen met alle snel wisselende trends die daarbij horen);
  • lang mee gaan door de kwaliteit en de doordachte manier van ontwerpen, de wasbeurten goed doorstaan en nog door kleine broertjes/zusjes/neefjes/nichtjes gedragen kunnen worden. Want ook dat is duurzaam!


Ik hoop dat ik je met deze informatie wat wijzer heb gemaakt over de waarden van Eko de Peko. Ik hoop natuurlijk ook dat jij je kunt vinden in deze waarden en dat je zult kiezen voor kinderkleding met een hart, zodat we samen de wereld een beter mooier kunnen maken!

Liefs♥
Linda